dinsdag 26 juni 2012

doopsuiker.

hoeft niet altijd snoep te zijn!

Rabarbercakejes op hun kop.



Het seizoen van de rabarber is aangebroken. Rabarber is van nature een zure groente. Ze wordt voornamelijk gebruikt als bijgerecht of in dessert en gebak verwerkt.
Ik plukte 10 rode stelen uit de tuin en maakte er confituur van. Deze confituur wil ik gebruiken op de bodem van eenvoudige cake.
Het deeg van de cake bereid ik met de zoetstof Tagatose.
Meng 4 eierdooiers, 150 g zachte boter en 100 g Tagatose suiker tot een glad mengsel. Zeef er 200 g zelfrijzende bloem bij. Of gebruik gewone bloem en voeg er een koffielepel natriumbicarbonaat voor voeding aan toe om het deeg goed te laten rijzen.
Klop het eiwit stijf en roer het door het deeg tot het helemaal is opgenomen.
Als het kan, zorg voor een siliconen bakvorm met verschillende kleine porties. Schep op de bodem een soeplepel rabarberconfituur. Bedek het vervolgens met een portie deeg. Vul alle vormpjes en bak ze gaar in een oven op 180 graden. Mijn ervaring is dat de Tagatose je cake bruiner maakt van kleur binnenin. De smaak blijft vrijwel onveranderd.
Wanneer de cakejes afgekoeld zijn, kan je ze uit de vorm halen. Dien ze op met de confituur bovenaan. De zurige toets van de rabarber zal je vast bekoren bij de zoete smaak van de cakejes.